Aug 292010
 

Sinds de sluiting van de mijnen in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw is het in Limburg nooit meer echt goed gekomen. Wat eens een mooi marktplein was, omgeven door een historisch kerkje, een heus hotel, een deftig café, meerdere winkels en nog een echte vakwerkboerderij, is nu verworden tot een grote parkeerplaats, vergeven van discounters, een gokhal, een vreetschuur in de vorm van een wok’paleis’ en vooral drugsoverlast. Men heeft er de afgelopen decennia werkelijk alles aan gedaan om de streek zijn identiteit te ontnemen. Het verbaast dan ook niet dat Wilders hier jongstleden juni zijn meeste stemmen haalde. Maar ook vormt dit alles de voedingsbodem voor de rockmuziek van DeWolff, een van de verrassingen van Pinkpop 2010. Ook al zijn ze nog jong, toch kan het geen toeval zijn dat hun muziek een revival vormt van diezelfde jaren 60 en 70, geïnspireerd door groepen als Led Zeppelin, Pink Floyd en Deep Purple naar ze zelf zeggen. Mij doen ze het meest aan The Doors denken, maar oordeel zelf.

 Leave a Reply

(vereist)

(vereist)