Apr 042010
 

Erykah Badu heeft in de VS voor de nodige beroering gezorgd door in haar nieuwste videoclip ‘Window Seat’ strippend en uiteindelijk geheel naakt door de straten van haar woonplaats Dallas te lopen. Voor de mensen die Dallas kennen wordt het gaandeweg duidelijk dat ze op weg is naar de plek waar John F. Kennedy in 1963 werd doodgeschoten. Badu heeft de video – in één doorlopende opname en zonder filmploeg- als protest tegen het groepsdenken en pleidooi voor zelfbevrijding opgenomen. Het nummer eindigt met de volgende gesproken tekst:

“They play it safe, are quick to assassinate what they do not understand. They move in packs, ingesting more and more fear with every act of hate on one another. They feel most comfortable in groups; less guilt to swallow. They are us; this is what we have become, afraid to respect the individual. A single person within our circumstance can move one to change, to love herself, to evolve.”

Erykah zegt er zelf het volgende over:” ik heb geen perfect figuur en dacht er anderen mee aan te moedigen om van zichzelf te houden……..maar men denkt dat ik met mezelf te koop wil lopen, wat een ironie”. Het leverde haar een boete van 500 dollar op wegens naaktlopen in het openbaar. Kijk en luister naar de video. Jammer alleen van de ‘geblokte’ delen van haar lichaam, zonder zou pas echt bevrijdend zijn geweest.

  One Response to “Opschudding rond Erykah Badu”

  1. Mooie boodschap en manier om deze boodschap over te brengen. I agree!

 Leave a Reply

(vereist)

(vereist)