Sep 172013
 

En plots duiken er zomaar twee vrouwen uit mijn verleden op. Vrouwen uit mijn dromen. Dromen van ultieme schoonheid, opwinding, geheimzinnigheid, verwarring…..De linkse is Brigitte Bardot, meestal afgekort tot BB. Frans fotomodel, actrice en zangeres. Het sekssymbool uit mijn jeugd en tegenhangster van de rechtse, Marilyn Monroe (soms afgekort tot MM), Amerikaans fotomodel, actrice en zangeres, eveneens sekssymbool uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Twee mooie vrouwen, maar hoe komt het toch dat ik Marilyn net iets té vond, en Brigitte puur natuur? De foto’s laten van beiden een pose zien. De een lijkt er mee samen te vallen, de ander zich er achter te verbergen.  Dat moét iets te maken hebben met de verschillen tussen de oude en de nieuwe wereld, tussen echtheid en hypocrisie, tussen uitzonderlijk zijn en uitzonderlijk moéten zijn.

 

 

 

  One Response to “Twee vrouwen uit mijn verleden”

  1. Brigitte Bardot is twee weken geleden 80 geworden. Sophia Loren is een week later ook 80 geworden. Twee sterren van dezelfde generatie. Bardot werpt alle sterallures van zich af. Ze wil niet worden verafgood. Ze laat haar rimpels voor wat ze zijn. Ze zet zich in tegen dierenleed. Ze eet vegetarisch. Misschien zelfs veganistisch. Dat is goed. Ik eet zelf ook steeds minder vlees en vis. Jammer dat zij zich openlijk verbindt met de Franse rechtse partijen, die zich verzetten tegen de immigratie. Je zou willen dat Bardot zich evenveel om de medemens zou bekommeren, als om dieren. Soms is het beter om je jeugdheldinnen niet te leren kennen. De kans dat er barsten in je ideaalbeeld komen is levensgroot.

 Leave a Reply

(vereist)

(vereist)