Dec 182009
 

Onlangs las ik in de Volkskrant, dat de banken ‘het werk van God doen’ volgens ene meneer Blankfein, topman van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Ook vindt deze meneer alle kritiek op de hoge bonussen onterecht, want zij laten juist zien dat de economie zich herstelt. Wat mij nog het meest heeft verbaasd is dat er zo weinig reactie is gekomen op deze werkelijk absurde uitspraak van iemand, die blijkbaar niet meer van deze wereld is. Ok, je kunt voor of tegen het ongebreidelde kapitalisme zijn, maar om de dragers van een systeem dat leidt tot zulke extreme verschillen tussen rijkdom en armoede uitgerekend met het symbool van de naastenliefde te vergelijken, daarvoor moet je ver heen zijn. Zou niemand het artikel gelezen hebben, vindt men de uitspraken van de heer Blankfein eigenlijk doodnormaal, of vindt men ze te gek om er op te reageren? Wanneer dat laatste aan de hand is wil ik tot enige waakzaamheid oproepen, want was niet ook de minister van financiën onder George Bush voorzitter van Goldman Sachs? We weten waar het beleid van deze meneer toe geleid heeft. Als we dan zonodig een vergelijking willen maken tussen deze figuren en het bovenaardse, laat het dan in ieder geval de duivel zijn, wiens werk ze doen.

 Leave a Reply

(vereist)

(vereist)