Feb 242010
 

Volgens Robert Gates, de Amerikaanse minister van defensie, is de afkeer bij politici en de publieke opinie in Europa tegen het gebruik van militaire middelen zo groot geworden dat operaties zoals in Afghanistan daaronder te lijden hebben. Hij waarschuwt dan ook dat ‘vijandige machten’ door de zwakte van Europa tot agressie zouden kunnen worden verleid.

Beste meneer Gates, u bent bang dat ‘vijandige machten’ agressie zouden kunnen uitoefenen op de Verenigde Staten en Europa en om dat te voorkomen overlaadt u die vijandige landen met een overdaad aan agressie, die zijn weerga niet kent. Of hoe noemt u het gedrag dat de NAVO in Afghanistan vertoont, met zijn vele militairen, tanks, helikopters, gevechtsvliegtuigen en burgerslachtoffers? Als u nou even uw etnocentrische bril afzet en u in de situatie van de Afghanen verplaatst, wie zou dan volgens u met het meeste recht van spreken de ander van agressie kunnen betichten?  Uw president Obama begon zo goed door het Arabische werelddeel de hand te reiken en niet bij voorbaat als de grote vijand te beschouwen. Daar is zo te horen weinig meer van over.

 Leave a Reply

(vereist)

(vereist)