Mrt 182010
 

Kijk in het speelse filmpje naar de boeiende vergelijking die Sabra Dahhan maakt tussen het integratievraagstuk waar Nederland momenteel zo mee worstelt en de wijze waarop ons menselijk lichaam met vreemde gasten omgaat. Het afweersysteem van het lichaam blijkt in staat te zijn om gevaarlijke en ongevaarlijke indringers van elkaar te onderscheiden, maar ook om op hol geslagen afweercellen die zich tegen eigen en veilig weefsel keren tot de orde te roepen en daarmee een gevreesde auto-imuumziekte te voorkomen. Ons lichaam als leidraad voor het handelen rondom het integratievraagstuk. Zeer leerzaam!

Sabra is in 1983 geboren in Amsterdam als dochter van Khadija Arib en Nordine Dahhan. Ze studeert geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en is columniste bij de Volkskrant.

 

 Leave a Reply

(vereist)

(vereist)