Feb 292012
 

Als Tanja Nijmeijer op televisie verschijnt dromen de kijkers weg. Ze fantaseren dat mooie Tanja uit Denekamp hen gijzelt en ze vervolgens weer vrij laat; dat wel. Mannen zouden graag in de handen vallen van deze bevallige meid. Vrouwen vinden haar stoer: ze is zo vrijgevochten. Zij willen hun leven even inruilen voor het avontuurlijke leven van onze  enige echte meid in de jungle.

Wij hopen dat zij, als lid van de Colombiaanse rebellenbeweging Farc, uit handen van de autoriteiten blijft. We willen niet dat ze sneuvelt in een vuurgevecht. Wij kijken reikhalzend uit naar haar interviews. Ze zit tijdens die vraaggesprekken soms met serieus schiettuig op haar schoot, maar ze ziet er zo zacht uit.

Toch is Tanja een foute vrouw. Haar Farc zaait dood en verderf. De organisatie leeft van de cocaïnehandel. De Colombianen zijn opgelucht dat de rebellenbeweging dit weekeinde heeft verkondigd geen mensen meer te gijzelen. Ze zijn het geweld zat.

Als Tanja deserteert, dan kan ze zich maar beter goed verstoppen. Mocht ze ooit nog door Denekamp flaneren, dan moet de wijkagent haar oppakken. De VS hebben haar namelijk op de most wanted list geplaatst. Ook zij verlangen vurig naar haar.

 Leave a Reply

(vereist)

(vereist)