Feb 092012
 

Het kinderpardon dat minderjarige asielzoekers een permanente verblijfsvergunning wil geven, is hartverwarmend. Hopelijk steunen de coalitiepartijen VVD en CDA dit burgerinitiatief (www.kinderpardon.nu) en voorkomt dit in de toekomst schrijnende taferelen zoals het uitzetten van Mauro. Kinderen die helemaal verkaasd zijn terugsturen naar het land van herkomst, waarvan ze de taal en gewoontes nauwelijks kennen, is inhumaan. Zo vergooi je de kans op een succesvolle toekomst.

Nieuwsuur zond afgelopen zaterdag een even vertederende als aangrijpende bijdrage uit over vier teruggestuurde Angolese jongeren, die hun jeugd grotendeels in Nederland hebben doorgebracht. De vooruitzichten van deze pechvogels zijn schrijnend. Drie van hen studeren niet en zijn werkloos. Een vervolgstudie zit er niet in, omdat die te duur is. De vierde heeft meer geluk. Hij heeft zijn deelcertificaten boekhouden hier gehaald en is opgeklommen binnen het bedrijf waar hij werkt.

Bij wijze van ontwikkelingshulp moet Den Haag alle kinderen die hier hun asielprocedure doorlopen -uitgeprocedeerd of niet- hier laten studeren. Als ze dan toch weg moeten, omdat het kabinet en de meerderheid in de Tweede Kamer dat willen, hebben ze in ieder geval de diploma’s en intellectuele bagage om in het vreemde land van hun ouders te slagen.

  2 Responses to “Het menu: kinderpardon”

  1. Ik meende altijd al dat Mauro na afloop van zijn studievisum terug zou moeten naar Angola. Groenlinks meende dat Mauro toch zou mogen blijven. Zo had ik de uitkomst in deze kwestie niet opgevat. Hier studeren en vervolgens ophoepelen. Er was meen ik een ontsnappingsclausule in de regeling opgenomen. Als het hem lukt om een contract te krijgen als kennismigrant, waarbij hij minimaal e. 35.000,- bruto per jaar verdient, dan mag hij alsnog blijven. De kans dat dit zou gebeuren leek al vrij klein, afgaande op de studeerprestaties van Mauro – het is geen intellectuele hoogvlieger.

  2. Hieper-de-piep hoera! Eindelijk maken de politici in Den Haag intelligente en barmhartige keuzes. Kinderen van asielzoekers die hier geworteld zijn mogen blijven! Geef de ouders vervolgens ook een Nederlands paspoort. Iedere ouder kan invoelen hoe vervelend het is om niet in de buurt van je kinderen te (mogen) wonen. Het kabinet Rutte II kan nu al niet meer stuk.

 Leave a Reply

(vereist)

(vereist)