Mei 032011
 

Verwarring vanwege de actie van de Amerikanen, die resulteerde in het doodschieten van Osama Bin Laden. De Westerse wereld is bijna unaniem van mening dat gerechtigheid is geschied:

“Wij zullen trouw zijn aan de waarden die ons maken tot wie we zijn. Zodat we op avonden als deze tegen de nabestaanden van de slachtoffers van de terreur van Al Qaida kunnen zeggen: het recht heeft gezegevierd” (President Obama, na afloop van de actie).

Verwarring, want er moge iets gezegevierd hebben, maar dat is niet het recht. Ons Westerse recht is niet gebaseerd op het principe ‘oog om oog, tand om tand’:

‎”I will mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate, only love can do that.” (Martin Luther King Jr).

Verwarring, ben ik de enige die daar last van heeft?

  3 Responses to “De dood van Osama Bin Laden”

  1. Nee, er zijn velen met jou die hier een dubbel gevoel over hebben. Ik ook. Het is voor de VS een prestige kwestie geworden.Al in 2007 hadden de fransen hem in het vizier maar de VS gaf geen toestemming.

    Het is gewoon een grote farce en het voegt niets toe aan de veiligheid in de wereld want Osama is misschien het gezicht geweest achter al Qaida maar is naar mijn inziens nooit de absolute leider geweest van de zgn. wereldwijde terreurgroep al Qaida.

  2. En als het over gerechtigheid gaat, hadden ze deze man nou echt niet levend gevangen kunnen nemen, zodat het recht inderdaad zijn rol had gespeeld, dmv een rechtszaak?

  3. Ze hebben toegegeven dat hij ongewapend was maar zijn omstanders niet. Als de special forces met hem in een ruimte waren en een kogel in het hoofd en de borst gekregen heeft is het duidelijk dat hij de doodstraf heeft gekregen zonder dat justitie daar aan te pas kwam.

 Leave a Reply

(vereist)

(vereist)