Nov 102010
 

De afdeling communicatie van de Radboud Universiteit heeft een aantal promotiefilmpjes voor de werving van nieuwe studenten laten maken, die de voorzitter van het College van Bestuur in het verkeerde keelgat zijn geschoten. De filmpjes koppelen op ludieke wijze de knipoog van een verleidelijke jongedame aan onderzoek dat op de universiteit wordt verricht.

Roelof de Wijkerslooth van Weerdesteyn, voorzitter van het College van Bestuur, vindt de promotiefimpjes verschrikkelijk. Een vrouwelijk lid van de Ondernemingsraad en een docente cultuurwetenschappen gaan een stap verder en buitelen over elkaar heen in het bedenken van negatieve kwalificaties; de filmpjes zouden denigrerend, seksistisch, racistisch en heteronormatief zijn. Het College van Bestuur heeft besloten de stekker uit het promotieproject te trekken, want de filmpjes “passen niet bij de waarden die de universiteit wil uitdragen.”

Een knipoog, humor en rondborstigheid gaan niet samen met serieus wetenschappelijk onderwijs en onderzoek bij de Radboud Universiteit, is dat de boodschap die het College van Bestuur wil uitdragen? Beste Roelof, ik raad je aan om komende zomer uit je ivoren toren van het bestuursgebouw te komen en samen met de mevrouw van de ondernemingsraad en de docente cultuurwetenschappen over de campus te gaan wandelen. Daar kom je ogen tekort bij het aanschouwen van verleidelijke rondborstige studentes, die lachen, plezier maken en tegelijkertijd succesvol bezig zijn met hun studie. Passen al deze mensen niet bij de waarden die de universiteit wil uitdragen? En wat dan, kleding- en gedragsvoorschriften?

 Leave a Reply

(vereist)

(vereist)